Indiana Curry on aito intialainen ravintola keskustassa Lappeenranta, Suomi.
Otamme sinut kulinaarinen matka, jossa koet rikas, makuja Intiassa. Meidän värikäs menu koostuu laadukkaita elintarvikkeita yhdistelmiä. Premium Intialainen ruoka ja ensiluokkaista palvelua aito intialainen tunnelma. Kaikki ruoka on tuoretta ja Ruokalajille jälkeen saamme tilauksen.
Ruokasali on intiimi intialainen tunnelma sopii kaikenlaista dining kokemus. Meillä on moderni baari, jossa Suomen Hirsi puuta. Meidän Intian Juomat antaa sinulle esimakua Intian kova juomia.
Ruoka on intialaisille enemmän kuin nälän sammuttaja. Vieraalle tarjotaan aina ruokaa ja sitä pidetään sosiaalisen kanssakäymisen edellytyksenä. Intialainen ateria koostuu useista eri ruokalajeista, jotka ovat kaikki yhtäaikaa tarjolla thali-nimisellä tarjottimella. Tyypillinen ateria sisältää riisiä, linsseja, vihanneksia, erilaisia curryja ja pikkelssejä sekä jogurttia.
Intiassa syödään paljon leipää. Nan-leipä valmistetaan jogurtista ja kohotetaan hiivalla. Perinteisesti nan paistetaan tandorissa, joka on tynnyrimäinen saviuuni. Chapati ja paratha ovat ohuita kohottamattomia leipiä, jotka paistetaan pannulla ruskean täplikkäiksi.
Juomana käytetään vettä tai lassi-nimistä jogurttipirtelöä. Lassi tarjotaan kevyesti suolattuna, makeana tai mangon makuisena, jolloin se sopii myös jälkiruoaksi.
Jälkiruokana on yleensä maito-tai maustetee, jossa maistuvat inkivääri, neilikka ja kardemumma. Myös mango-hedelmää, kookosta ja ruusuvettä käytetään usein jälkiruokien valmistuksessa.
Kasvissamosa
Bifvi
Ihmiset saattavat usein silittää norsupatsaiden päitä ohi kulkiessaan, sillä sen uskotaan tuovan hyvää onnea bisneksille. On jopa onnellisuutta ilmaiseva sanonta: ”ratsastaa elefantilla”.
On olemassa väittely siitä, tuottaako onnea norsu, jolla on kärsä koholla vai suunnattuna alaspäin. Intiassa uskotaan kohotetun kärsän varastoivan onnen ja alaspäin suunnatun jakavan sitä.